Taal:

Stertil ALM te Amerika ontvangt autonoom lasrookafzuigsysteem

7 juni 2016

Holtrop & Jansma levert autonoom lasrookafzuigsysteem aan Stertil ALM te Amerika

Stertil B.V. is een wereldwijd opererend bedrijf, dat zich specialiseert in het ontwikkelen, fabriceren en verkopen van docklevellers. Hiernaast is Stertil producent van hefbruggen voor het zware segment.
In onder andere Amerika zet Stertil een deel van de in het Friese Kootstertille gemaakte producten af. In 2009 is Stertil ALM overgenomen om het marktaandeel daar te vergroten. Stertil ALM produceert voor de Stertil group de inground lifts en hefbruggen met ‘het made in USA’ label.

Holtrop & Jansma heeft voor de productielocatie te Kootstertille (Frl) twee autonome afzuig- en filtersystemen voor lasrook mogen ontwikkelen en leveren. Vanwege de goede werking van deze systemen heeft Stertil ALM er voor gekozen om voor hun productielocatie te Streator (Illinois, USA) ook een dergelijk systeem aan te schaffen. Dit betreft een filterunit, uitgevoerd als onderdruksysteem, waarbij de aangezogen (vervuilde) lucht binnen komt via aanzuigroosters op een hoogte van ca. 4.000 mm. Zonder tussenkomst van menselijke arbeid wordt de aangezogen lucht gefilterd en via jetroosters teruggeblazen in de ruimte. De gefilterde lucht verlaat het filter, terwijl het afval wordt opgevangen in de opvangtonnen onder de unit. Het betreft niet enkel de levering van de materialen, maar ook de montage- en inbedrijfstelling wordt op locatie in Amerika door Holtrop & Jansma verzorgt.

Stertil ALM

Stertil Group

  • Lasrookfilter
  • Opgevangen lasrook
« Terug naar nieuwsoverzicht