Taal:
+31 (0)519 32 91 00

Techniekdag, Holtrop& Jansma investeert in de toekomst

  • Techniekdag
26 oktober 2018

DOKKUM – Holtrop&Jansma in Dokkum heeft vrijdag 12 oktober leerlingen van de Saad uit Damwoude ontvangen in het kader van de Techniekdag Dokkum-Damwoude. Het is de vijfde keer dat Holtrop&Jansma meedoet aan deze dag, die dit jaar voor de achtste keer wordt georganiseerd.
“Voor het bedrijf is het belangrijk dat er ook in de toekomst genoeg technisch opgeleide mensen te vinden zijn, die bij ons willen werken. Daarom dragen we graag ons steentje bij aan de Techniekdag.”

Tijdens de Techniekdag brengen 225 leerlingen van het Dockinga College in Dokkum en de Saad uit Damwoude een bezoek aan een aantal technische bedrijven. De bedrijven laten zien hoe leuk techniek kan zijn door de leerlingen met het brede vakgebied van de techniek te laten kennismaken. De leerlingen krijgen niet alleen een rondleiding bij ieder bedrijf, maar worden ook geïnformeerd over de mogelijke functies die binnen de bedrijven aanwezig zijn en welke keuzes leerlingen kunnen maken qua vervolgopleidingen. De verschillende technische sectoren worden op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Alle niveaus komen aan bod; van VMBO tot en met HBO/universiteit. 
De Techniekdag wordt georganiseerd door de Gouden Driehoek Noordoost Fryslân en heeft als doel om meer leerlingen te enthousiasmeren voor een technische opleiding en een technisch beroep.

  • Productie Holtrop & Jansma
  • Productie Holtrop & Jansma
  • Productie Holtrop & Jansma
« Terug naar nieuwsoverzicht